در پنجاه و هشتمین نشست سخنگوی قوه قضاییه:احکام متهمان فساد بزرگ بانکی تغییر نکرده است
دادستان کل کشور گفت: اکنون دولت، قوه قضاییه و مجلس مبارزه با فساد اقتصادی را به شدت مورد توجه قرار دادهاند در حالی که علاوه بر فساد اقتصادی باید به فساد اداری و فرهنگی نیز توجه داشت زیرا فساد اداری و فرهنگی دست کمی از فساد اقتصادی ندارد.
در پنجاه و هشتمین نشست سخنگوی قوه قضاییه:احکام متهمان فساد بزرگ بانکی تغییر نکرده است
دادستان کل کشور گفت: اکنون دولت، قوه قضاییه و مجلس مبارزه با فساد اقتصادی را به شدت مورد توجه قرار دادهاند در حالی که علاوه بر فساد اقتصادی باید به فساد اداری و فرهنگی نیز توجه داشت زیرا فساد اداری و فرهنگی دست کمی از فساد اقتصادی ندارد.
حجتالاسلام و المسلمین «غلامحسین محسنیاژهای» در پنجاه و هشتمین نشست سخنگوی قوه قضاییه با اصحاب رسانه با بیان اینکه درخواست اعمال ماده 18 متهمان پرونده فساد بزرگ بانکی تاکنون پذیرفته نشده است، گفت: هیچ تغییری در احکام این افراد به وجود نیامده است.
محسنیاژهای درباره عفو یا تخفیف مجازات متهمان فساد بزرگ بانکی گفت: عفوهایی که درباره محکومان اعمال میشود به طورعمده به دو شکل است. در نخستین شکل معیارهایی تعیین میشود و اگر افراد آن معیارها را داشته باشند مشمول عفو میشوند که البته در این معیارها به طورعمده استثناهایی نظیر
اختلاسکنندگان و جرایم مربوط به تجاوزات را شامل میشود. در شکل دوم نیز بر اساس نظام موجود که از طرف خود سازمان زندانها در نظر گرفته میشود افراد در خواست عفو میکنند و درخواست محکومان در یک شورا مورد بررسی قرار میگیرد و پس از تأیید توسط رییس قوه قضاییه به رهبر معظم انقلاب پیشنهاد میشود. با این توضیح تاکنون از جانب این افراد برای عفو درخواستی نشده و هیچ اقدامی هم برای عفو و تخفیف مجازات آنان صورت نگرفته است.
بابک زنجانی آماده بازگرداندن اموال است
سخنگوی قوهقضاییه درباره پرونده بابک زنجانی نیز گفت: یکی از اولویتهای دستگاه قضا در این پرونده برگرداندن اموال است. در این زمینه فهرست اموال این متهم توسط خودش نوشته و به وزارت نفت اعلام شده است. این متهم مدعی است که حاضر است برای رد مال همکاری کند. وی افزود: اکنون دستگاه قضایی منتظر تصمیم وزارت نفت است تا پس از آن و در مرحله دوم اگر متوجه وقوع جرمی شود به آن جرم هم رسیدگی کند.محسنی اژهای با اشاره به این مطلب که فساد در هر بعدی که واقع شود اعم از اقتصادی، فرهنگی و اداری مشکلات عدیدهای را برای کشور به وجود میآورد، گفت: همه آحاد مردم باید نسبت به مفاسد حساس باشند و با نگاه امر به معروف و نهی از منکر از وقوع آن جلوگیری کنند.
لزوم افزایش حساسیت در دستگاه نظارتی بانکها
دادستان کل کشور در تشریح وظایف دستگاههای حکومتی نیز گفت: این دستگاهها به عنوان یک وظیفه عمومی باید در جهت مبارزه با مفاسد ورود پیدا کرده و ما هم امیدواریم همان طور که دولتیها تأکید کردهاند اراده جدی برای مبارزه با هر نوع فسادی وجود داشته باشد.
اژهای گفت: دستگاههای نظارتی بانکها باید نسبت به پرداخت تسهیلات و همچنین خروج منابع از بانکها حساس باشند و پیش از آنکه پای دستگاه قضایی به پروندهها باز شود خودشان نسبت به برخورد با مفاسد اقدام لازم را انجام دهند. وی گفت: در حال حاضر هم دستگاه قضایی و دولت به صورت فعال با یکدیگر در تعامل هستند تا با مفاسد برخورد کنند.
تعزیرات در کاهش فساد مالی موثر است
اژهای با اشاره به دستگیری 10 نفر از مسئولان تعزیرات حکومتی گفت: درست است که تعزیرات زیرمجموعه قوه قضاییه نیست اما بخشی است که قرار است با توجه به قوانین و مقرراتش با وقوع یک سری مفاسد مبارزه کند. اژهای گفت: در این پرونده دادستان تهران ورود پیدا کرده است و باید بدانید که این افراد مرتکب جرایم سنگینی شدهاند و ما با این قضیه برخورد خواهیم کرد.
رفع حصر کروبی صحت ندارد
داستان کل کشور با بیان اینکه رفع حصر کروبی صحت ندارد، گفت: تغییر منزل از ابتدا هم بوده است اما این موضوع به معنای تغییر سیاستها نیست. سخنگوی دستگاه قضایی با اشاره به اینکه تاکنون هیچ اتفاق تازهای نیفتاده است، گفت: هر کسی که مرتکب جرمی شده باشد، چه دستگیر شده باشد و چه دستگیر نشده باشد، اگر توبه کند و در مقام جبران بر آید بر اساس قانون و شرع با او برخورد میشود. این توبه و پشیمانی حتی قبل از صدور حکم و نیز بعد از صدور حکم و قطعیت نیز امکانپذیر است و اگر فردی پشیمان شود و توبه کند، حتما با او برخورد دیگری میشود اما مشکل اینجاست که هر کسی موفق به توبه نمیشود.
با جریانهای تکفیری برخورد میشود
محسنیاژهای درباره فعالیتهای دستگاه قضا در مبارزه با جریانهای تکفیری گفت: جریانهای تکفیری بخصوص در کشورهای همسایه همواره اقدامات جنایتکارانه خود را اجرا میکنند و ممکن است در کشور ما هم تشنج ایجاد کنند. البته آنان در ایران نمیتوانند کاری کنند زیرا نیروهای امنیتی و مردم ما هوشیار هستند اما در هر صورت باید مراقب باشیم که جریانهای تکفیری اقدامات جنایتکارانه و مجرمانه خود را در کشور ما اجرا نکنند. وی تاکید کرد: با چنین تشنجهایی هر چند هم کوچک برخورد میشود.
پرونده احمدی نژاد در مرحله تحقیقات است
دادستان کل کشور درباره آخرین وضعیت پرونده احمدینژاد، گفت:با توجه به اینکه پرونده مقامات بهطورمستقیم به دادگاه میرود این پرونده در مرحله تحقیقات است و هر زمان قاضی لازم بداند شخص را احضار میکند. وی با بیان اینکه پرونده اعلام جرم دادستان تهران علیه مطهری نیز در حال رسیدگی است، گفت: مجلس برای رسیدگی به تخلفات نمایندگان هیأتی را در مجلس تشکیل داده است که این هیات به اظهارات علی مطهری رسیدگی میکند. سخنگوی قوه قضاییه گفت: آن چیزی که از متن قانون اساسی بر میآید این است که نمایندگان در اظهار نظر آن هم در موضوعهای مربوط به وظایف نمایندگیشان آزاد هستند اما این به آن معنا نیست که نماینده به کسی فحاشی کند یا مطلب خلاف واقع بگوید. وی تأکید کرد: البته رسیدگی به کارهای قضایی را نمیتوان به نهادی غیر از قوه قضاییه سپرد و به این ترتیب هیأت داخلی مجلس نمیتواند در این مورد به درستی اظهارنظر کند.
ایران تبعه خود را ممنوعالورود نمیکند
سخنگوی قوه قضاییه در ادامه در پاسخ به این پرسش که به دستور رییسجمهور کمیتهای برای تسهیل بازگشت ایرانیان به کشور شکل گرفته است، آیا قوه قضاییه نمایندهای در این کمیته دارد؟ گفت: در همه دورهها چنین تشکیلاتی بوده و این موضوعی جدید نیست. دستگاه قضایی هم از این موضوع استقبال کرده و در مقاطعی قاضی سراج نماینده کمیته بوده است. محسنیاژهای با تأکید بر اینکه ایران تبعه خود را ممنوعالورود نمیکند، گفت: اگر کسی اتهامی متوجهاش باشد بهتر است که برگردد و به اتهاماتش رسیدگی شود اما اگر کسی اتهامی متوجهاش نیست لزومی ندارد که نگران باشد.
درباره پرونده سازی سوئد علیه ایران
سخنگوی دستگاه قضا درباره پروندهسازی کشور سوئد علیه ایران با محوریت حقوق بشر نیز گفت: بدیهی است که وزارت امورخارجه نسبت به ادعاهایی که علیه ایران در مورد حقوق بشر مطرح میشود واکنش نشان میدهد زیرا در این زمینه مسئولیت دارد اما گاهی اوقات رسیدگی به اینگونه موضوعها فقط از عهده یک نهاد برنمیآید.
وی افزود: ستاد حقوق بشر مصوبه شورای عالی امنیت ملی است و تا زمانی که مصوبه به قوت خود باقی است فعالیت این ستاد ادامه دارد. محسنیاژهای در خصوص اتفاقات رخ داده در توزیع سبد کالا میان مردم گفت: این گونه اتفاقات در شأن مردم نیست و با عزتمندی آنها مغایرت دارد. دولت باید تدبیر خوبی داشته باشد و قضیه را بهتر مدیریت کند. وی در پایان درباره ادعای خبرگزاری فرانسه مبنی بر حضور عدهای از زندانیان عضو القاعده در زندانهای ایران گفت: نمیگویم موضوع صحت ندارد اما باید بررسی کنیم.
نظرات کاربران:
It's posts like this that make surfing so much pluarese
نوشتن دیدگاه